Pārdomas par šodienas politiskajiem satricinājumiem

Jāatzīst, ka šodien ir kārtējā crazy diena. 
To, ka Dombrovskis varētu atkāpties es vēl kaut kā spēju iedomāties. Ņemot vērā, ka koalīcija kā tāda pēc iepriekš piedzīvotā NA demarša, jau tāpat bija faktiski izjukusi, skaidrs bija, ka arī valdība ir ārkārtīgi nestabila un varētu kādā brīdī krist. Tādējādi Dombrovskim no stratēģiskā viedokļa bija virkne ar variantiem - (i) atkāpties, lai 11 mēnešus "padarbojas" kāds cits spēks un sevi norok; (ii) atkāpties, lai kandidētu EP vēlēšanās; (iii) atkāpties, jo vienkārši cilvēcīgi noguris no visa šī un grib normālu darbu par normālu viņa CV atbilstošu atalgojumu; (IV) neatkāpties un sākt "svaidīt pa stūriem" atbildīgos ministrus; utt. 
Un tomēr... ņemot vērā šodienas sejas mīmiku un asaras, kas tā vien gribēja izrauties laukā preses konferences tiešraidē, es ticu, ka lēmums ir emocionāls. Un nav nozīmes vai viņa iekšējais vadzis lūza vai tiešām viņš tik ļoti pārdzīvo par Zolitūdi... šoreiz es ticu lēmuma emocionālajai pusei. Un gribas novēlēt viņam, lai turpmāk viņam profesionālajā jomā veicas tikpat labi kā līdz šim. Vienmēr esmu bijis Dombrovska atbalstītājs, lai arī atsevišķus lēmumus nesapratu un skaidrs, ka esošajos apstākļos jebkurš premjers būtu bijis "tautas gremdētājs". Tomēr, pēc maniem ieskatiem, viņš ir bijis labs vadītājs, varbūt ar ievirzi uz krīzes menedžera pusi, bet noteikti labs vadītājs tik grūtos politiskajos apstākļos, kādi ir bijuši LV pēdējo 5 gadu laikā. Vēlu vairāk laika  ģimenei, veselībai un tad jau arī savai personīgajai karjerai.

Par citiem notikumiem. Valdības krišana izraisa virkni ironisku situāciju. Iedomājieties kā jūtas kultūras ministre, VARAM ministre. Sprūdžs arī īsti nepaspēja durvis aizcirst... Bet EkMinā vispār traģikomiski – ilgi VS un ministrs savā starpā kaut ko dalīja, viens otru stumdīja... un abi vienā dienā izlidoja. Gandrīz vai jāmet nesaskaņas pie malas un jāiet uz krogu. :)
Sudrabu pat cilvēcīgi nedaudz žēl. Tik gadus turēja savu vienīgo trumpi (paziņojumu par pol. karjeras sākumu) kabatā, un šodien mēģināja to izmantot. Domāju gan, ka uznāk ģībonis, ja saproti, ka esi pārskatījies, un pēdējā kārts rokās nemaz nav trumpis... Novēlu, lai viss kārtībā ar veselību!
Par Nilu neko pat neteikšu... var pateikt, ka neatkāpsies, bet pateikt to tādā stilā – nepieņemami un necienīgi.

Jautājums gan paliek atklāts - vai pēc šodienas notikumiem esam tuvāk atbildīgo noskaidrošanā par Maximu? Diezin vai... Ne jau Dombrovskis vai Pūce būvēja, lika nepareizas skrūves, pārbaudīja būvi vai krāva bruģi uz jumta. Tad jau arī Satiksmes ministram katru mēnesi būtu jāatkāpjās, jo uz ceļiem sitās nost pa 20 cilvēkiem mēnesī...

Bail par rītdienu jeb to, kas vēl nāks.

P.s. Nekad nebiju aizdomājies – vārds „Zolitūde” šķiet nāk no franču vai britu „Solitude”, kas apzīmē vientulību. Cik ļoti šis vārds labi raksturo situāciju, gandrīz vai kāds zināja, kad lika nosaukumu. Kāds zina kādēļ tāds mikrorajona nosaukums?

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā

Kazeņu ievārījums - ziemas kārums