Azoru salu vilinājums

Kā jau minēju kādā no iepriekšējiem blogiem - ar Polundru esam saplānojuši savu nākamo ceļojumu. Pagājušajā gadā, atgriežoties no Sicīlijas, bija neliela tukšuma sajūta. Ko tālāk? Sāka mazliet aptrūkties galamērķu. Teiksiet - ceļošanas iespējas ir neierobežotas? Budžets ir ierobežots gan. :) Tādēļ nākamajam ceļojumam bija jāatbilst zināmiem kritērijiem:
  • Jābūt mūsu iedomātā budžeta ietvaros. Tas, protams, ir stiepts jēdziens, bet skaidrs bija tas, ka Austrālija, Jaunzēlande, Kuka salas, Vjetnama, Z.Amerika vai D.Amerika vēl uzgaida.
  • Ceļojuma galamērķim bija jābūt tādam, kas pārsteigtu ar ko pavisam svaigu - savādāku kā esam redzējuši citur. Eiropā ir forši, tomēr ar katru nākamo ceļojumu pārsteiguma moments mazinās. 
  • Viens no variantiem bija Islande vai Īslande vai kā viņu tur tagad oficiāli sauc (nespēju izsekot terminoloģijas komisijas domām un pārdomām). Tomēr šķita, ka tur īsti nebūs, ko pasākt. 
  • Bija variants atkal doties uz Itāliju - mums tur ļoti patika, vai uz Portugāli. Bet tie jebkurā gadījumā būtu atkārtotie ceļojumi. 
  • Gribējās kaut ko vairāk vai mazāk traku - kamēr esam jauni - kad tad vēl, ja ne tagad? Vai ne, Polundr? :)
  • Jau iepriekšējā gadā pēc Sicīlijas sāku skatīties uz dažādām Eiropas valstu atkarīgajām teritorijām... Populārākie virzieni šajā kategorijā ir Kaboverde un Madeira. Bet ir vēl viens – eksotiskāks maršruts - Azoru salas, 9 salu arhipelāgs Atlantijas okeāna vidū. 
Nerakstīšu lieki par pašām salām, izlasīsiet paši - tante vikipēdija pateiks priekšā.
Tad kāpēc tieši tur? Kādi ir mūsu plāni? Interesanti fakti:
  • Salas atrodas triju tektonisko plātņu krustpunktā. Tātad seismiski aktīva zona.
  • No tā izriet potenciālās izklaides - termālie ūdeņi, vulkāniskie ieži utt.
  • Salas atrodas interesantā vietā arī no klimatiskā viedokļa - tieši golfa straumes ceļā. Tas nodrošina visu gadu aptuveni vienādus laika apstākļus temperatūras izteiksmē (ap 20°C). Ziemas gan ir vējainākas un lietainākas. 
  • Šādi klimatiskie apstākļi nodrošina fantastisku dabu, kādai līdzvērtīga redzama vien filmās par Jaunzēlandi. Vienkārši paraugieties uz bildēm! :)
  • Salās var doties delfīnu un vaļu izlūkošanā.
  • Salās tiek audzēti ananāsi un citi D.Amerikas augļi, ir pat banānu plantācijas. Ražas ir vairākas reizes gadā, to nodrošina gan siltums, gan auglīgā augste.
  • Plānojam pakāpelēt pa Pico kalnu - Portugāles augstāko virsotni.
  • Plānojam apmeklēt trīs salas - Sao Miguel, Pico un Faial. (Sao Miguel ir nostāk no pārējām - lidosim ar vietējām aviolīnijām... tu-tū :D).
Kas vēl? Pa ceļam plānojam pavadīt dažas dienas Porto - mēs vēl nepagaršojām pāris portvīna darītavu ražojumus iepriekšējā reizē :), un mums vēl jāapmeklē šī vieta, par ko sapņojam jau kopš 2011.gada brauciena. :)

Starp citu - plānojot ceļojumu saskārāmies ar pārsteigumu - latvieši ir visur - mēs esam varena tauta (Vairai bija taisnība :)). Pontā Delgadā uzdūros virsū B&B by Lapsa. Nodomāju, ka laikam Portugāļiem arī līdzīgs vārds mūsu lapsai. Bet skatos uz attēla tiešām lapsa. :) Izrādās sieviete no Latvijas iekārtojusi skaistus apartamentus Pontā Delgadā. Pasaule ir maza, tad nu dažas naktis apmetīsimies arī pie viņas. 

Sīkāk par to kā mums gāja tad jau jūnija sākumā (ja būsim atpakaļ dzīvi). :)

Jā, starp citu, no Ponta Delgada ir vienāds attālums līdz Rīgai un Ņujorkai... varbūt pagarināt ceļojumu? :D

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Bronza Tamperē

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā