Kara muzeja apmeklējums

Vakar bijušie kolēģi mani pusdienās aizvilka ēst pusdienas uz Kara muzeju ēdnīcu (starp citu - iesaku). Paskatījos riņķī un iedomājos, ka sen neesmu bijis šajā muzejā (šķiet 10-15 gadus :D). Šodien ar Polundru pēc siera kūkas ieēšanas Trokšņu ielā (arī iesaku - klusa vietiņa par kuru maz zina, bet vienas no labākajām siera kūkām Rīgā, jauks saimnieks ar sunīti, un riktīga oranžērija :)) aizgājām turp.

Telpas skaisti atremontētas - neatgādina klasisko LV muzeju. Eksponāti pa lielam nav mainījušies (un darbinieces arī šķiet tās pašas tantes :D), bet jāsaka, biju pārsteigts cik daudz ārzemju tūristu apmeklēja muzeju. Turklāt materiāla izpētei ir daudz vairāk nekā vienā reizē var izskatīt. Turklāt tas viss bezmaksas. Šodien tur pavadījām kādas 2h, bet visai sasteigtā režīmā. Interesanti - 6 gadus strādāju 300m no muzeja, bet nekad nebiju iegājis.

Vienīgais ierosinājums, kas būtu muzejam - vairāk skaidrojošu uzrakstu ārvalstu valodās. Savādak ārzemnieki var skatīt vien eksponātus, ne vienmēr saprotot, kas ir tas, ko skata. :)

P.s. Muzejā ieeja pa brīvu - nav attaisnojuma neaiziet tagad, nevis ikgadējā muzeju naktī, kad tur ir n-tie tūkstoši apmeklētāju. Lielisks veids, kā pavadīt pāris stundas sava brīvā laikā dienā, kad saule nespīd tik spilgti cik gribētos.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Bronza Tamperē

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā