Azoru salas 12.diena

Ceļojuma 12.diena.

Sēžu uz terases ar skatu uz Piko kalnu, kurā tā arī neizdosies visticamāk uzkāpt (vismaz ne šajā reizē). Terase mums ir pilsētā Horta, Faial salā, kura atrodas pavisam netālu no Piko salas ar visu Portugāles augstāko virsotni. Dzīve šeit ir ļoti nesteidzīga - cilvēki gandrīz nemaz neatgādina ekspresīvos portugāļus. Klimats visas ceļojuma dienas ir bijis līdzīgs. Ok, no sākuma Porto gāja auksti, bet kopš esam Azorās, ap +18C.

Rīt dodamies pēdējā izklaidē - vaļu un delfīnu skatē, lai gan delfīnus nedaudz redzējām jau šorīt no krasta, kad kāpām kārtējā vulkāna krāterī jeb Caldeira. Parīt no rīta pārceļamies uz Piko salu, pavadam tur 6h un tad jau sākam garo atpakaļceļu, lai sestdien vakarā būtu Rīgā. Bet, godīgi sakot, negribas... :) Varētu palikt arī tepat :)

Starp citu - dzīvojam pie vietējā ekonomista, kurš darbojas vietējā pārvaldē. Funny sagadīšanās - Dornbusch un Fischer grāmatu plauktā, statistikas tabulas - viss kā mājās. :) Tik vaļa kauli, kas eleganti sakārtoti riņķī gan mums Valdemāra ielā nav. :)

Ceļojuma apraksts ar bildēm - fragmentāri sākšu publicēt tepat ap jūnija vidu vai vasarassvētku periodu. Šobrīd varu teikt tikai vienu - Azoru salas tiešām ir Eiropas apslēptais dārgums - ļoti ceru, ka kādreiz varēšu vēl šeit pabūt.

I.

Komentāri

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

Bronza Tamperē

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā