Skonto atdzimšana?

Pagājušajā nedēļā pēc Skonto-Tiraspoles spēles gribēju uzrakstīt blogu, bet nocietos un neuzrakstīju. Gribēju izgāzt sāpi par redzēto uz laukuma. Spēlē ar Tiraspoli izskatījās, ka gan pieredzes trūkst (aukstasinība noslēdzot daudzās izdevības), gan bijība galvās, gan taktiskās kļūdas (pēdējā uzbrucēja nomaiņa uzreiz pēc ielaistajiem vārtiem). Bet izdomāju, ka pagaidīšu šodienas spēli - un labi vien bija. Uzreiz jāsaka - esmu "futbola skatītājs parastais" - visas Skonto spēles neapmeklēju, bet iespēju robežās sekoju līdzi.

Kas man patika?

1) Atdeve. Bažījos, ka pēc graujošas uzvaras pār Rīgas Daugavu šodien nebūs atdeves. Kļūdījos, tik mērķtiecīgu Skonto pēdējos gados nebiju redzējis.

2) Aukstasinība. Šodien momentu realizācija, iešana divcīņās, mēģinājumi apvadīt - tas viss tika veikts ar daudz lielāku pārliecību pār saviem spēkiem, kas beigās atspoguļojās rezultātā.

3) Trijstūris Karašausks, Šabala, Mingazovs. Šī kombinācija izskatās ļoti iespaidīgi ne tikai virslīgā, bet pat EL līmenī. Katrs ar savu niansi, saviem +/-, bet noteikti labi saderīgi kopā. Patīkami, ka Mingazovs kļuvis universālāks un spēlē arī zem uzbrucējiem.

4) Pertija. Taktiski šodien piekasīties nebija pie kā - inteliģenti vadīta spēle, pareizie lēmumi pareizos mirkļos.

5) Patīkami, ka šodien bija vismaz 1.5x vairāk cilvēku nekā spēlē pret Tiraspoli. Ceru, ka nākamajā kārtā (un šodien ir parādījusies cerība, ka tur var tikt) stadions būs pilns neatkarīgi no pretinieka.

Kas man nepatika?

1) Loģiski, spēles sākums. Līdz 20 minūtei nevarējām "ieiet spēlē".

2) Aizsardzībā joprojām izskatāmies mazliet nedroši ar centrējumu neitralizēšanu. Uz zemes izskatāmies daudz labāk.

3) Maiņu trūkums uzbrukuma līnijā. Karašausks un Šabala "davelk"  līdz kādai 70 minūtei - tad spēki beidzas. Žēl, ka līdzvērtīgas maiņas īsti nav. To diemžēl "jūt" arī pretinieks, kas nebaidās ar lieliem spēkiem doties uzbrukumā. Bija momenti, kad Slovan spēlēja ar 4 uzbrukuma spēlētājiem līnijā...

4) Šodien vājāk izskatījās Sineļņikovs, bet cerams, ka tā ir pārejoša parādība.

Lietas, kas man palika neskaidra.

Nevēlos apvainot nevienu spēlētāju, bet abās spēlēs, gan pret Tiraspoli, gan pret Slovan man acīs visu laiku krita Laizāns. Ja nekļūdos, tad spēlē pret Tiraspoli tieši viņa kļūda laukuma vidusdaļā "atnesa" zaudētus vārtus. + Abās spēlēs bija daudz brāķa piespēlēs. Šodien pievērsu viņam pastiprinātu uzmanību, man personīgi šķita, ka viņš izvairās no agresīvām divcīņām, vairākkārtīgi kā pēdējās pozīcijas spēlētājs tika apspēlēts un vairākkārtīgi neapdomīgi riskēja. Varbūt esmu lieki ieciklējies uz Laizānu, bet riņķī sēdošie cilvēki arī ķērās pie sirds, ka bumba nonāca pie Laizāna. Tad jau Iraklijs Klimiašvili izskatījās pārliecinošāk. Bet kā jau teicu, tās ir tikai manas iedomas.

P.s. Prieks par Ventspili, vienīgi žēl, ka rezultāts joprojām slidens.
P.p.s. Ja Skonto spēlēs tā, kā šodien spēlēja no 50-70.minūtei, tad ne tikai 3.kārta nav neiespējama, bet arī grupu turnīrs ir sasniedzams.Ar katru nākamo spēli Skonto jaunajiem spēlētājiem vajadzētu rasties ticībai, ka viņi var spēlēt šajā līmenī.


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Bronza Tamperē

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā