T konti un citi jaukumi - pārdomas par bezmaksas izglītības platformām

Šonakt murgoju par T kontiem. Tie, kas pazīstami ar grāmatvedību, zina šādu jēdzienu. Šobrīd Courserā mācos finanšu grāmatvedību, 2.lekcija par debetu un kredītu mani noveda līdz vājprātam. :D Bail iedomāties kā būs tālāk. It kā to visu esmu mācījies LU EVF, bet tas bija ēmm... 8gadus atpakaļ? Pēdējā laikā arvien biežāk iedziļinos atsevišķu uzņēmumu finanšu pārskatos, tāpēc jūtu nepieciešamību pēc zināšanu atjaunināšanas/iegūšanas.

Vienlaicīgi pieteicos arī makroekonomikai - laiks beidzot to pamācīties :D Savādāk pēdējā laikā DELFu un makroekonomikas komentāros mani tik noknābā. Sapratu, ka laikam neko nesapratu. :) Iepriekš mācījos arī "Irrational behaviour" - super interesants kurss, ko pasniedza Dan Ariely - ja kādam ir iespēja, palasiet/paskatāties.

Interesanti, ka abus studiju kursus it kā mācījos augstskolā - bet nevar salīdzināt... Coursera gadījumā es katrā stundā iegūstu vairāk nekā LU EVF nedēļā. Turklāt, cik saprotu no savu paziņu teiktā, viņu situācija ir līdzīga. Tik šodien aizdomājos, kas to nosaka? It kā tas, ko māca Courserā ir pilnīgi tas pats, ko LU EVF, bet galvā paliek daudz vairāk.
1) Iespējams, ka šobrīd man ir lielāka motivācija - redzu, ka šīs zināšanas ir nepieciešamas praktiski, tādēļ vairāk ieklausos (kaut gan nevarētu teikt, ka biju sliktākais students LU EVF);
2) Iespējams, informācija ir labāk strukturēta, interesantāka/aizraujošāka, vieglāk saprotamāka;
3) Iespējams, ka studiju vide ir labāka. Tas ir kā? It kā tieša kontakta ar cilvēkiem nav, bet ir forumi, sarakstes utt. Godīgi sakot, studējot universitātē man trūka riņķī kompetentu un/vai motivētu cilvēku - nebija kam pajautāt kā darīt labāk, vai ar ko padiskutēt/pastrīdēties (protams, tas neattiecas uz visiem kolēģiem/pasniedzējiem, bet tomēr).

Jebkurā gadījumā - iesaku mūsdienu studentiem paralēli mācībām "vietējās augstskolās", paskatīties, ko piedāvā bezmaksas izglītības platformas. Nav obligāti pilnībā pildīt visu programmu, galvenais uzķert esenci :)

P.s. Starp citu - grāmatvedības kursā pieteikušies 109 tūkst. (!) mācīties gribošo ~ 6% no LV iedzīvotāju skaita.

Komentāri

  1. Uzmanību !!

    Tas ir Aso ietaupījums un aizdevumu kreditēšanas uzņēmums. ja jums ir nepieciešams kredīts, lai personīgo biznesu, vai jums ir nepieciešams kredīts, lai nodzēstu visu savu rēķinu, lūdzu sazinieties ar mūsu mūsu šeit e-pastu:finance_institute2015@outlook.com lai iegūtu vairāk informācijas. Jūsu informācijai, mūsu uzņēmums izsniedz aizdevumu 5% procentu likmi, ja Jums ir interese laipni nokļūt atpakaļ pie mums nekavējoties, lai saņemtu darīts ar savu kredīta pārvedums apstiprinājuma dokuments ok.

    Sazināties e-pasts: (finance_institute2015@outlook.com)

    Nevilcinieties piemērot.

    AIZDEVUMA AIZDEVUMU PLC

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā

Kazeņu ievārījums - ziemas kārums