Zubkovs vs. Melbārdis - 1. un 2.brauciena analīze


Šoreiz ne par ekonomiku un politiku, bet gan bobsleju. :) Mans prāts nespēj atslēgties no skaitļiem arī brīvdienās. Noskatījos abus braucienus, un acīs iekrita vairākas nianses.
 1) Pirmais brauciens Melbārdim tiešām nebija veiksmīgākais, nedaudz izslīdēja pēc izejas no 5.virāžas, kas nodzesēja ātrumu. Tas arī attiecīgi ietekmēja visu atlikušo braucienu.
2) Par ātrumu un slīdamību. Ok, iespējams, ka dažas ekipāžas kaut ko muhļo ar slidām, bet... nav vērts skatīties uz ātrumu indikatoriem. Jau skeletons un kamaniņas parādīja, ka šajā trasē ātruma mērītāji ir izcili neprecīzi. Apskatiet, Zubkova un Melbārža ātrumu 3.ātruma ņemšanas vietā, tas abos braucienos bija daudz, daudz zemāks par Melbāržā ātrumu, bet jau pēdējā ātruma ņēmšans vietā - tāds pats vai pat ātrāks kā Melbārdim. Nedomāju, ka ātruma rādītāji vispār jāņem vērā, skatoties bobsleju no Sočiem. Uztaisīju arī ātru ekonometrisku analīzi - tās ātrumu kļūdas lec laukā no visiem ticamības intervāliem - līdz ar to nav vērts skatīties uz ātruma indikatoriem.
3) Melbārža otrais brauciens ir bijis daudz labāks par pirmo. Pārsvarā visiem 2.brauciens ir bijis lēnāks nekā 1.brauciens. Tomēr Melbārdim un Džeksonam 2.braucieni sanāca aptuveni tādi paši kā pirmie. Lieta, kas izbrīna ir Zubkova 2.brauciens. Labāks starta laiks nekā 1.braucienā, bet sākot ar 2.laika ņemšanas vietu atpalicība pašam pret savu pirmo braucienu pieaug pa desmitdaļai. Un finišā 0.55 sek. simtdaļas lēnāk nekā pašam 1.braucienā. It kā vizuāli lielas kļūdas neredzēju, iespējams tajās daļās, kas netiek filmētas. Bet vispār mazliet dīvaini.

Neesmu nekādu konspiratīvo teoriju atbalstītājs, bet ja arī rītdien 2.brauciens Zubkovam būs būtiski lēnāks par 1.braucienu, tad gan varēs teikt, ka kaut kas dīvains notiek... Cerams gan, ka puiši rītdien izdarīs visu, kas viņu spēkos gan startā, gan arī pašā braucienā. Nav nozīmes, ko dara konkurenti - no sākuma viss, ko vien iespējams, jāizdara pašiem! Ja brauciens un ieskrējiens būs tikpat labs, kā 2.braucienā, tad medaļa nekur nepazudīs. Kāda? Lai rītdiena parāda! :) Par lielu Latviju! :)

P.s. Rītdien visa Krievija gaidīs Zubkova uzvaru, jo tas Krievijai dos uzvaru kopējā medaļu ieskaitē šajās olimpiskajās spēlēs...

Piebilde: plkst. 22:30. Unibet ir atjauninājuši koeficientus. Unibet redzējumā Zubkovs uzvarētājs, bet arī Melbārdim labas cerības uz zeltu. Par medaļām Unibet gandrīz nešaubās... šķiet nedaudz pārdroši, bet lai jau tā būtu! :)

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā

Kazeņu ievārījums - ziemas kārums