Citronkoku audzēšana - 2.daļa

Ja atceraties, kādu laiku atpakaļ, precīzāk 6 mēnešus atpakaļ sāku diedzēt citronu sēkliņas ar cerību izaudzēt citronkociņus.   Pat ne tuvu visas sēkliņas neizdīga - pēc 3 nedēļu turēšanas paštaisītās "diedzētavās" izdīga 5 no 15 sēkliņam. Izvēlējos 3, kas man šķita spēcīgākās, un iestādīju mazos podiņos. Jau visai drīz viens citronkociņš spēja izrauties līdz saules gaismai (tas pats dīvainais, kas iepriekšējā bloga titulbildē). Kāpēc dīvainais? Tas uzreiza auga no abiem sēkliņas galiem, tādējādi virs zemes parādījās uzreiz faktiski divās daļās sašķelts stumbrs.
Pārējie divi ilgu laiku neparādījās, tomēr šķiet pēc 2 mēnešiem arī tie izrāvās virs zemes līnijas. Tomēr tā kā tajā momentā dienas bija kļuvušas īsas un dienas gaismas kļuva ievērojami mazāk visi 3 kociņi savā izaugsmē piebremzēja. Tomēr pēdējo 2-3 nedēļu laikā redzu, ka izaugsme atjaunojusies. Iepriekšējais 2.numurs izrāvies pārliecinošā vadībā pēc garuma un lapu lieluma, tomēr bijušais nr.1 joprojām saglabā biezāko lapotni. 3.numurs nīkuļo, iespējams jāpārstāda prom no nr2. :)
 
Vislielākais prieks man par to, ka izdevās apklusināt tos skeptiķus, kas teica, ka no lielveikala Argentīnā audzētā citrona neko tādu nevar izdarīt, turklāt stādot pirms tumšās sezonas - augustā. Iespējams dienas gaismas lampa palīdzēja, iespējams palīdzēja humusvielu mēslojums. Starp citu - šo varu ieteikt no personīgās pieredzes - tiešām redzu, kā jebkas, ko mēsloju ar šo, nākamo nedēļu aug straujāk, spēcīgāk, atplaukst utt (neapmaksāta nepolitiskā reklāma).
 

 

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā

Kazeņu ievārījums - ziemas kārums