"Siļķītes un Dillītes" - lieliska zivju ēstuve par mazām naudiņām

Jau ilgāku laiku viesojoties Rīgas Centrāltirgū skatos uz atvērto zivju ēstuvi "Siļķītes un Dillītes", bet nekādi nesanāca apmeklēt - parasti visai pilns. Tad nu iepriekšējās brīvdienās ar Polundru izdevās tikt iekšā un pat tikt pie galdiņa. Es pats neesmu ļoti liels zivju fans, bet no labi pagatavotām zivīm nekad neatsakos.
Ņemts no http://www.rct.lv

Ko es varu teikt par šo vietu? Zivju cienītājiem ļoti iesaku - feina vieta, kur var dabūt labi pagatavotas vietējās un ne-vietējās zivtiņas. Uz vietas var apskatīt kā katra zivtiņa izskatās. Ēdienkarte nav ļoti plaša, bet vairāk nekā pietiekama, lai katrs varētu izvēlēties sev ko atbilstošu. Mēs ar Polundru ņēmām mencu ar kartupeļiem (fish&chips faktiski), kā arī ceptas reņģes un ķilavmaizītes. Viss garšoja lieliski un bez liekiem akcentiem - visu ēdienu galvenais uzsvars ir pati zivs - pagatavota bez liekām "smalko restorānu tipa novitātēm". Arī piedevas kvalitatīvas, teiksim cepti kartupeļi ļoti labi, nav pārlieku eļļaini vai pārsausināti. Runā, ka šeit esošās zivju zupas ir fantastiskas - noteikti kādu dienu iegriezīsimies nogaršot.

Kamēr baudījām savu ēdienu, dzirdējām apkalpojošā staffa piebildi, ka lasis būs jāuzgaida ilgāk, jo jāaizskrien nopirkt. Un tā ir taisnība – visi gatavotie gardumi tiek gatavoti no turpat CT zivju paviljonā iegādājamajām zivīm. Tā kā sava veida zivju paviljona demo versija - vari pagaršot, ko pēc tam mājās pagatavot no nopērkamajām zivīm.

Tā kā, ja nav vēlme gatavot zivis pašam, tad šī ir laba alternatīva dārgajiem zivju restorāniem, cenas ļoti demokrātiskas. Precīzi neatceros, bet šķiet milzīgā reņģu porcija ar ceptiem kartupeļiem maksāja zem 4 eiro, bet ņemiet vērā, ka porcijas tiešām lielas. Apkalpojošais personāls ļoti atvērts un pretimnākošs - izstāstīs visu i par zivtiņu, i par pagatavošanas veidu. No dzērieniem bija gan alus (neatceros gan kāds, bet šķiet noteikti bija Valmiermuiža), kā arī daži vīni bija pieejami. Vispār šādu iestādi jau sen gaidīju Rīgas Centrāltirgū - ēdot tur gribi vai nē, bet atceries par Madrides Mercade de San Miguel vai jebkuru citu Eiropas lielo tirgu, kur uz vietas var arī labi paēst.

Vairāk bilžu:
http://www.rct.lv/lv/zinas/centraltirgu-jauna-vieta-kur-iepazit-latvijas-garsu/

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Bronza Tamperē

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā