Zooloģiskais dārzs ziemā - ir savas priekšrocības

Pagājušajā nedēļā kopā Polundru aizdevāmies uz Rīgas Zooloģisko dārzu. Protams, galvenā motivācija bija ieraudzīt mazos tīģerēnus, ko arī veiksmīgi izdarījām. Bet šoreiz ne par to stāsts. Pirmo reizi zoodārzā biju decembrī. Un lūk ko es teikšu - zoodārza apmeklējumam ziemā ir savi plusi, par kuriem iepriekš īsti nebiju aizdomājies.
Pirmkārt, zoodārzā gandrīz nav cilvēku. Ir pilnīgs klusums un miers.Otrkārt, kas laikam izriet arī no 1.punkta, dzīvnieki ir daudz ieinteresētāki un draudzīgāki nekā sezonā. Viņi nāk pie apmeklētājiem un mēģina "komunicēt". Lai arī zoodārzā esmu katru gadu, dažreiz vairākas reizes gadā, bet dažus dzīvniekus tik tuvu nekad nebiju redzējis. :) Ronis mums veselu izrādi rādīja, kamielis speciāli pozēja, surikāti skrēja pie logiem pētīt mūs, bet ķengurs bija gatavs pamest aploku un piebiedroties mums pastaigā.
Vienīgais kaut cik vērā ņemamais mīnuss - nav kur padzert tēju vēsumā (bet saprotu arī zoodārza, pie tāda apmeklējuma nav jēga turēt  vaļā kafejnīcu). + Joprojām izbrīna divas lietas. Biļešu cena ziemā varētu būt zemāka (zinu par "Ziemas naktīm", bet šķiet, ka ziemas mēnešos cenas varēja palaist  nedaudz vaļīgāk). Tāpat joprojām nesaprotu, kāpēc pie dzīvniekiem (vismaz populārākajiem) nav ziedojuma kastes. Ārvalstu zoodārzos (un es esmu bijis daudzos) tādas ir pie gandrīz visām dzīvnieku mītnes vietām. Domāju, ka tādā veidā Zoodārzs varētu papildināt savu kasi. 

Jebkurā gadījumā – iesaku, ja kādā brīvdienā nav ko darīt - zoodārzs arī decembrī ir laba opcija. Un atšķirībā no sezonas, dzīvnieki būs priecīgi jūs ieraudzīt. :)









Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā

Kazeņu ievārījums - ziemas kārums