Jauni profesionālie izaicinājumi

Pēdējā laikā daži cilvēki jau ir dzirdējuši, daži nē, daži jautā – tādēļ uzrakstu publisku atbildi. Jā, pēc ilgākām pārdomām, esmu nolēmis, ka dzīvē nepieciešamas pārmaiņas. Jūlija beigās došos prom no savas līdzšinējās darba vietas, Latvijas Bankas. Turpmāk mana profesionālā darbība nebūs tiešā veidā saistīta ar makroekonomiku, vismaz ne klasiskajā tās izpratnē. Makroekonomika un analītika arvien paliek mans hobijs, iespējams, kaut ko ik pa laikam par to ierakstīšu šajā blogā, bet savā profesionālajā darbībā uz kādu laiku pievērsīšos citiem izaicinājumiem.
Dažiem var rasties jautājums par iemesliem, kādēļ dodos prom no savas līdzšinējās darba vietas. Lēmums pieņemts galvenokārt tādēļ, ka vēlējos dažādot savu dzīves pieredzi, iegūt jaunas zināšanas, jaunu pieredzi un emocijas. Varētu teikt, ka dažus pēdējos gadus strādāju pēc labākās sirdsapziņas, bet tomēr tukšgaitā, bez liela entuziasma un motivācijas. Kādu laiku tā var, bet ilgtermiņā šāda situācija sāk "grauzt" no iekšpuses. Tāpat jāatzīst, ka daļu savu personīgo mērķu esmu sasniedzis, un jūtu, ka man nepieciešami jauni izaicinājumi. Latvijas Bankā paliek virkne talantīgu un spējīgu ekonomistu, kam novēlu visu to labāko. Manuprāt, Latvijas Banka ir un paliek galvenā ekonomikas analītiskā kapacitāte Latvijā. 
10 gadi ļoti šaurajā Latvijas makroekonomikas lauciņā ir darījuši savu. Esošie apstākļi un turpmākie izaicinājumi man vairs nešķita pietiekami saistoši, tādēļ arī tāds lēmums. Ko tur liegties – ilgstoša uzturēšanās komforta zonā ir patīkama, bet no ilgtermiņa perspektīvas viedokļa – bīstama. Tāpēc "izgrūžu sevi" ārpus komforta zonas – vēlos dzīvi tvert plašāk, gūt jaunu pieredzi, zināšanas. Nevarētu teikt, ka esmu 100% pārliecināts par sava lēmuma pareizību, bet tā tas būs vienmēr. Šādu lēmumu gadījumā vienmēr būs šaubas un neziņa par rītdienu.
Šobrīd plānoju kādu laiku atpūsties, padarboties pa māju un dārzu, un tad jau metīšos iekšā jaunos izaicinājumos. Pēc ilgāka jaunu izaicinājumu meklēšanas perioda esmu atradis sev tādus. Joprojām būšu ekonomists, bet šaurākā un daudz mazāk-publiskā amatā. Par to savā blogā gan jau uzrakstīšu pēc kāda laika – rudens pusē. 
Paldies visiem, kuri lasīja un komentēja manus rakstus, iesaistījās diskusijās un, protams, arī kritizēja.
 
Ja turpmāk nepieciešams ar mani sazināties, tad esmu sasniedzams Igors.Kasjanovs@gmail.com



Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā

Kazeņu ievārījums - ziemas kārums