Apsēstība

Helsinkos jau pusotru nedēļu list gandrīz bez pārtraukuma. Turklāt pārsvarā lietus ir kombinācijā ar >10 m/s vēju, kas padara lietussargu lietošanu gandrīz par bezjēdzīgu. Lielākai daļa uz ielas sastapto cilvēku tādēļ ir attiecīgs apģērbs - lietus jakas/mēteļi un ūdensnecaurlaidīgi apavi. Daži ikdienā staigā siltinātos gumijas zābakos. Apsveru arī veikt korekcijas savā apģērbu kolekcijā.
Bet ne par to stāsts. Vakar, kad kārtējo reizi lija lietus, iegāju Tokmanni veikalā, kas te kaut kas līdzīgs JYSK - liela noliktava ar visām iespējamajām sadzīves precēm. Sadzīves ķīmija, šampūni, dažādas ierīces/iekārtas, ēdiens, dzērieni, kārtīgs kiš-miš. Tā staigāju, līdz iegāju saldumu nodaļā, kur nāsīs iesitās acetona smaka. Tā vismaz likās. Intuitīvi sāku meklēt - kur nagu laku noņemšanai paredzētie šķīdumi, bet apkārt tik Fazer un tml. produkcija.
Tajā brīdī "aizgāja", ka esmu nokļuvis lakricas mīļotāju paradīzē. Un nīdēju ellē... Šādu kvantumu dažādu lakricas izstrādājumu es vēl nebiju redzējis. Un jāteic, ka lakricu te lieto visur un it visā. Kronis visam bija aizvakar, kad veikalā redzēju lakricas jogurtu. Es tiešām nespēju iedomāties kā var sākt dienu ar glāzi...lakricas jogurta. :D Un turklāt es nepiederu pie tiem, kam lakrica šķebina - saprātīgos daudzumos to varu  ēst. Un kā būtu saldais krējums ar lakricas garšu? Un biezpiena sieriņš? Tēja? Kafija? :)

Ziemassvētki ienāk pilsētā jau oktobra beigās

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā

Kazeņu ievārījums - ziemas kārums