Viens gads bez ierakstiem

Ziema pamazām pārņem Helsinkus
Gads ir pagājis kopš pagājušā ieraksta. Nedaudz neapzināti sanāca paņemt pauzi no rakstīšanas. Acīmredzot gadi rakstīšanas bija darījuši savu. Un, godīgi sakot, nemaz daudz nav bijis par ko rakstīt - COVID-19 situācija mazliet mainīja manu laika uztveri. Tas arī ir galvenais vīrusa efekts ar ko saskāros - laika izjūta pilnībā sajukusi. Jau vairāk nekā pusotrs gads nodzīvots “jaunajos” apstākļos un brīžiem vairs nesaprotu vai kaut kas, kas noticis, bija šogad vai pagājušogad vai vispār pirms tam. Labi, ka ir meita, kuras attīstība, ir labs atskaites punkts (no sērijas, “viņa toreiz vēl nestaigāja” vai “atceries, viņa vēl lielajos ratos bija”). 

Tā nemanāmi arī pagāja 4 gadu jubileja kopš dzīvoju Helsinkos. Varbūt vīrusa dēļ, bet laikam ne tikai tādēļ, pavisam neticas, ka tie jau ir 4 gadi. Tikai, kad “sāku likt pa plauktiņiem” saprotu, ka tiešām četri gadi. Arvien vairāk to jūtu arī ikdienā. Arvien mazāk sekoju tam, kas notiek LV (lai arī joprojām gana daudz). Mana sociālo tīklu vide ir pakāpeniski nokonverģējusi uz Somiju.  Facebook man palicis tik Somijas vietējā biznesa ziņām, LinkedIn pasaulē arvien lielāku daļu ieņem mans Somijas burbulis, bet Twitter pasaulē negaidīti man pašam arvien vairāk somu valodas parādās manā tviterlentē. 

Un nē, es somu valodā nerunāju. Bet saprotu gana daudz, lai noklausītos kolēģu sarunas un tirgū vismaz īsu brīdi notēlot vietējo, lai nedabūtu tūrista cenu. Arvien biežāk piemeklē domas - cik vēl ilgi. Īpaši pēc katra brauciena uz LV. Interesantā lieta ir tāda, ka racionāli raugoties, man nav īsti iemesla rauties atpakaļ - man ir labs darbs, sakārtota un droša vide un skaista daba. Bet acīmredzot, ne vienmēr viss ir tik vienkārši. Kaut kāda vilkme atpakaļ ir. Ko ar to darīt - pagaidām nezinu. 

Pēdējā gada laikā esam mazliet paceļojuši pa Somijas dienvidu galu. Ir izdevies beidzot aizbraukt uz Turku, Tamperi, Porvoo, Tammisaari, Hanko, Lahti u.c. vietām. 2x vasarā uz nedēļu palikām Somu Mökki, jeb mūsu, latviskajā izpratnē, - vasarnīcā. Tādā ziņā pēdējais gads ir ļāvis mazliet vēl tālāk integrēties Somijā un redzēt kā dzīvo cilvēki ārpus Helsinkiem. Mērķis nākamajam gadam - doties arvien tālāk uz ziemeļiem - Pori, Vāsa, Rovaniemi un varbūt vēl kaut kur.


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā

Kazeņu ievārījums - ziemas kārums