Pāriet uz galveno saturu

Nākamais ceļamērķis - pie ananāsiem, tējas plantācijām un haizivīm




Pēdējās dienas/vakarus/naktis pavadu plānojot mūsu nākamo ceļojumu. Tad nu pirmais solis parasti ir lidmašīnu biļešu iegāde. Šoreiz galamērķis mums ir mazliet eksotisks, tāpēc uzdevums bija grūtāks, bet beidzot viss ir sanācis. Bilance - 8 lidojumi, 4 aviokompānijas, 6 lidostas :)
Ceļojuma mērķis? Jau ilgstoši abi ar Polundru gribējām uz turieni doties, bet visu laiku atlikām - tad naudas nav, tad laika nav. Arī tagad laika nav un naudas vēl vairāk nav, bet sapratām, ka vairāk atlikt nedrīkst - vecums tuvojas un kad tad vēl, ja ne tagad. Kur mēs dodamies? Neteikšu… pagaidām. Podskazka - tur ir vulkāni, tiek audzēti ananāsi, tāpat tur ir arī tējas plantācijas un riņķī okeānā peld haizivis, delfīni un vaļi. :) Izklausās pēc pasaku valstības…
Kā jau teicu - pēdeja laikā pa vakariem čakarējos ar biļetēm. Tad nu lūk dažas atziņas par procesu - varbūt kādam arī noder. Tā kā ne pirmo reizi ar pīpi uz jumta, tad sākumā pieturējos pie saviem klasiskajiem principiem: 
* Mēģināju meklēt biļetes ar dažādiem meklētājiem (kayak, skycanner, expedia, orbitz utt.) dažādas man vajadzīgo reisu kombinācijas. Ja ir lidojums turp atpakaļ, tad ir salīdzinoši viegli, bet gadījumā, ja taisi multi-trip tipa braucienu, tad šie meklētāji parasti uzrāda ievērojami vājāku performance.
* Ja vēlaties veiksmīgi atrast lētas biļetes, tad jāiegulda liels darbs. Nosākuma jāsaprot, kādas aviokompānijas lido uz galamērķi un kādas ir reisu savienojuma iespējas Eiropā. Tad jāpēta katras aviokompānijas individuālie grafiki, lai sapratu, kā izdevīgāk iegādāties biļetes caur lielajiem saitiem. Lai arī lielākie biļešu saiti ir laba lieta, tie tomēr ne vienmēr spēj atrast izdevīgākos darījumus. Katram no tiem ir savas meklēšanas algoritms, datu bāze. Tādējādi atšķiras arī rezultāti. Tādēļ ir vērts meklēt arī mikrolīmenī.
* Tāpt pirms biļešu pirkšanas ir vēlams pasekot līdzi biļešu cenām ilgākā laika periodā (tas protams aktuāli, ja pērk laicīgi biļetes). Aviopārvadātāju mājas lapās biļešu cenas ir atkarīgas no nedēļas dienas, kurā skataties, diennakts laika un cilvēku skaita, kas kopā ar jums vienlaicīgi pēta biļetes sistēmā. Galvenais uzdevums - nepirkt/neskatīties biļetes tad, kad to dara visi.
Tomēr šajā reizē -plānojot salīdzinoši sarežģītu ceļojumu, saskāros ar iepriekš neredzētām lietām:
* Lidojot uz vietu, kur ir ierobežotas iespējas tikt prom ar citiem transporta līdzekļiem gadās tādi gadījumi, kad biļete turp-atpakaļ maksā tikpat vai pat LĒTĀK nekā tikai turp. Ar šo fenomenu šoreiz arī saskāros. Acīmredzot aviokompānija uztraucas par vienmērīgu lidmašīnas piepildījuma plānošanu. Bet šī nianse darbojas tikai tādā gadījumā, ja tiešam no gala mērķa īsti prom savādāk nevar tikt. Es personīgi nobukoju reisu turp-atpakaļ, kas ir tādā pašā cenā, kā turp.
* Ir tāda lieta kā internetpārlūka cache un cookies. Interneta pārlūks saglabā visu informāciju, kurā mājaslapā ko un kad esat skatījušies. Šo informāciju veiksmīgi izmanto arī avio-pārvadātāju rezervācijas sistēmas. Ja vairākas reizes pēta maršrutus, var gadīties, ka cenas pamazām sāk kāpt. Automātisks mehānisms, kura ietvaros, avio-pārvadātājs, jūtot, ka esat ieinteresēts, sāk paaugstināt šā lidojuma cenu tieši jums. Variants, lai izvairīties no šī - iztīrīt pārlūkošanas programmas cache vai arī rezervēt biļets no cita datora.
* Vēl viena nianse, kurai skaidrojumu pilnībā nezinu. Cenas atšķiras atkarībā no kuras valsts tu rezervē biļetes. Ja no LV IP adreses, tad cena viena, ja no UK vai US, tad var gadīties, ka cita. Meklējot biļetes vienu reizi saskāros ar to, ka expedia mainās cenas atkarībā ar kādu IP adresi esmu iegājis. Kā to izdarīt? Pajautājiet tantei gūglei par vpn uk ip vai vpn us ip :)
Protams, jātur prātā visas papildus izmaksas - somas, darījumu maksas utt. Bet, kā jau lasījāt iepriekšējos ceļojuma aprakstos, mēs ar Polundru jau esam pieraduši doties ceļojumā tik ar rokas bagāžu. :D No Sicīlijas ceļojuma esam guvuši mācību - nesaplānot pārāk tuvu nesavienotos reisus. :) Lai nebūtu atkaljādemolē kāda lidosta.
Tagad tik jāķeras viesnīcu un automobiļa īrei. Un īsajam kursam valodes apguvē. :)
Até breve! :)

Komentāri

  1. Pirmais, kas iešāvās prātā, ir Šri Lanka, bet tur tak nav vulkānu... Tad Reunion salas - it kā ticami, bet kāpē tad tu atvadījies portugāļu valodā? Hmm... Azoru salas? :)

    AtbildētDzēst
  2. Malacis, Jūlij! :) Precīzi. Tā jau domāju, ka atstāju pietiekami daudz norādes. Ir tiešām Azoru salas. Šajā nedēļas nogalē pabeidzām visu plānot, viesnīcas, lidojumus, auto īres utt. Bija arī daži pārsteigumi - uzgāju "B&B pie Lapsas" - Azoru salās. :D Izrādās meitene pārcēlusies no LV uz Azoru salām un uztaisīja apartamentus, kurus izīrē tūristiem. :) Tad arī pie viņas dažas dienas pavadīsim. Šobrīd skatamies arī Pico vulkāna virzienā, bet vēl nezinu vai saņemsimies kāpt tajā. :D

    AtbildētDzēst
  3. :) Ar nepacietību gaidīšu tavu stāstu par piedzīvoto šajā brīnumā! Un, jā, latvieši rullē - nevienā pasaules malā nepazudīs un kaut ko foršu pasāks ;)

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

Komo ezers un Lugano

Jau izsenis esmu gribējis aizbraukt uz Komo ezera apkārtni. Tomēr katru gadu, pienākot atvaļinājuma ceļojuma izvēlei, izvēlējāmies ko citu. Jo no vienas puses Komo ezera apkārtne ir debešķīgi skaista, bet ir arī savi mīnusi – daudz tūristu un ceļot pa apkārti ir arī padārgi, jo apgabals mudž no slavenajiem&bagātajiem. Tomēr šogad, plānojot atvaļinājumus, saskārāmies ar laika ierobežojumiem, tādēļ izvēlējāmies beidzot veikt jau sen izstrādātu maršrutu (šķiet, ka 2-3 gadus atpakaļ diezgan detalizēti jau biju uztaisījis šo maršrutu). Viena no skaistajām mājām Komo ezera krastā Izlidošanas dienā jutos mazliet dīvaini. Vēl iepriekšējās dienas rītā modos Parīzē, tagad mājās, bet jau bija jādodas tālāk. Faktiski mājās tik vien kā paspēju kā nomainīt "komandējuma komplektu" uz "atvaļinājuma komplektu" un aiziet. Tomēr jāatzīst, ka vēl pirmās dienas Itālijā jutos ne savā ādā – tā kā vēl domās Parīzē, tā kā mājās, bet nē – jau Itālijā. :) Villa Balbinel

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā

Šoreiz nedaudz par mūsu ceļojumu uz Sicīliju. Atšķirībā no iepriekšējām reizēm man ir slinkums daudz rakstīt, tāpēc centīšos īsi, uzsvarus liekot uz padomiem un piedzīvojumiem. Kāpēc Sicīlija? Sicīlija ir fantastiska vieta tās vēstures dēļ. Ja mēs runājam, ka Latvijai ir gājušas pāri visas tautas pēc kārtas, tad ir vērts ieskatīties kam tik nav piederējusi Sicīlija. Un tieši tas raisa interesi – Sicīlija ir 2.5 reizes mazāka par LV, bet tik dažāda. Atsevišķos Sicīlijas reģionos ir jūtams Grieķu, Romiešu, Bizantijas, Normāņu un Arābu pieskaņa. Tik dažāda arhitektūra, tik dažāda virtuve, cilvēki un ikdiena. Un to visu var apskatīt salīdzinoši īsā laika periodā. Tieši tāpēc izvēlējāmies Sicīliju – emocijām un jauniem iespaidiem pilns ceļojums tikai 2 nedēļās. Uzreiz varu teikt, ka nav iespējams 2 nedēļās apskatīt visu Sicīliju – intuitīvi šķiet, ka pietrūka kādas 10 dienas, bet tas labi – tātad būs kādreiz iemesls atgriezties. Neapskatījām Sicīlijas dienvidaustrumu daļu ar kalnu pilsētām

Bronza Tamperē

 Nav jau daudz ko rakstīt, paši visu redzējāt. Mums bija tā priekšrocība būt Tamperē, arēnā. Laikam ir bijis vērts dzīvot Somijā pēdējos sešus gadus, kaut vai, lai piedzīvotu 28.maija vakaru Tamperē. Hokeja spēle paliks vēstures grāmatām, bet man atmiņās paliks notiekošais pašā arēnā un ne-latviešu reakcijas uz notiekošo. Mums, LV hokeja faniem, šāda atmosfēra gadu gaitā ir kļuvusi par normu, bet šo fenomenu nepiedzīvojošajiem – maigi izsakoties -  pārsteigums. Ienākot arēnā, trokšņa un emociju vilnis ir tik spēcīgs, ka "gāž no kātiem". Grūti teikt, cik tieši LV fanu vakar bija arēnā. Kopumā spēli apmeklēja 11 tūkstoši skatītāju. Formāli, no Latvijas, šķiet bija kādi 5-8 tūkstoši (redzēju arī daudz vietējo latviešu). Cik cilvēku fanoja par Latviju? 10,9 tūkstoši. Ja ne vairāk. :D Par Latvijas vārtu guvumiem priecājās Kanādieši, Somi, Vācieši un pat tie daži retie Zviedri (kas vēl joprojām dusmojās uz Latviju, jo sarkanbaltsarkano vietā gaidīja atpakaļ Tamperē savu komandu

Tēva lomai - 4

Kādu laiku atpakaļ rakstīju šo tekstu par randiņu ar meiteni . Meitai šonedēļ dzimšanas diena - 4 gadi. Attiecīgi arī manai tēva lomai - 4. Man pašam īsti vairs netop skaidrs, kur tas laiks ir palicis. Un jubileja šoreiz ir vismaz mazliet saldskāba. No vienas puses forši, ka jau liela meitene, ar spēcīgu "ES", savām interesēm, spējām, iebildumiem utt. Forši, ka var sarunāt lietas. Pamazām laika un vietas dimensija nostiprinās – saprot kas ir Carnikava, kas ir Helsinki. Saprot, gadalaikus un gaida lielākus notikumus. No otras puses - tik ļoti gribās, lai vēl kaut mazliet nesteigtos ar pieaugšanu. Lai  tētis vēl kādu brīdi būtu draugs, palīgs un varonis. Lai joprojām var priecāties kā par lielām lietā, tā maziņām. Lai joprojām viņu var pārsteigt ar ko tādu, kas mums ir ikdiena. Ar prātu gan saprotu, ka šis vilciens pamazām aizdodas.  Šodien domāju, kādi ir bijuši šie četri gadi. Interesanti ir tas, ka smadzenes dzēš vai vismaz pamatīgi bloķē visu negatīvo - negulētās naktis, ta

Azoru salas - vieta, kur atgriezties

Motivācija un gatavošanās Visu laiku kopš 2013. gada pavasara, kad mēs ar Polundru apmeklējām Portugālei piederošās Azoru salas, laiku pa laikam domās atgriezāmies tur. 9 salu arhipelāgs uz mums atstāja tik lielu iespaidu, ka nespējām tik vaļā no uzmācīgas domas turp doties vēlreiz. Šo divu gadu laikā, ar mums ir sazinājušies daudz cilvēku, kas sekojot mūsu ceļojuma aprakstam, ir atklājuši sev Azoru salas. Arī mūsu Azoru salu draugi ir ziņojuši, ka mūsu pēdās pēkšņi sākusies latviešu tūristu plūsma. Patīkami, ka izdevies latviešiem atklāt šo skaistumu. Šogad, plānojot ceļojumu septembra mēnesim, primārā doma bija par došanos uz Patagoniju. Bet savelkot kopā ceļojuma budžetu, sapratām, ka “pacelt” šogad to nespējam – jāplāno laicīgāk, jāmeklē lētās biļetes, jāmeklē “gali” paziņu lokā, kas var palīdzēt ar naktsmītnēm. Tad nu atlikām to uz citu reizi. Tad nu likās, ka šī varētu būt tā reize, kad vērts doties uz Azorām – aizbraukt uz salu arhipelāga tālāko stūri – Flores un Corvo , ai