Nikon d5100 - kopdzīves sākums

Bildēts ar 10x palielināmo stiklu
Nu ir pagājis kāds laiciņš kopš rakstīju, ka iegādājos Nikon d5100 fotoaparātu. Neesmu paspējis ļoti daudz to palietot, bet ir pirmie secinājumi. Iepriekšējā blogā jau minēju manu sajūsmu par bildes kvalitāti. Nu nāk lietas, kuras sākotnēji sajūsmā nemanīju. Papildus standarta kit lēcai nopirku arī 35mm fiksēto lēcu, ar kuru tagad arī izpaužos.

1) Pirmā lieta, kas ķluva traucējoša - batarejas dzīves ilgums. Dilst ļoti ātri - šķiet kādi 400-500 kadri. + ja bildē ar live view, tad vēl ātrāk.

2) Ja vēlaties taupīt batareju, tad var bildēt bez live view, ko arī daru, bet... jebkurā gadījumā uzstādījumi mainās nevis manuāli/mehāniski, bet gan fotoaprāta iekšējā interfeisā. T.i., ir jāieslēdz displejs, lai mainītu uzstādījumus.

3) Uzstādījumu maiņa ir ievērojami sarežģītāka nekā kamērās, kurās to var darīt ar attiecīgajām pogām uz paša fotoaparāta korpusa. Piemēram, lai nomainītu ISO, ir jālien iekšā uzstādījumu menu, jāizvēlas, ka vēlies mainīt ISO, tad jānorāda konkrētā vērtība. Nevarētu teikt, ka šis trūkums ir ļoti būtisks, tomēr jāsaka, ka ar Canon 400d biju iepraktizējies uzstādījumus mainīt daudz ātrāk. Tas var traucēt apstākļos, kad bildēšanas laiks ir ierobežots.

4) Kombinācija Nikon d5100 + 35mm lēca. Lieliski istabas apstākļiem, telpās, vāja apgaismojuma apstākļos. Lielisks Bokeh efekts. Tomēr ir viena maza problēma. Cik nu problēma, vnk brīdinājums tiem, kas arī izvēlas šādu kombināciju. Gaišas dienas apstākļos bez neutral density filtra neiztikt, pretējā gadījumā bilde būs būtiski izgaismota. Pats no sākuma mēģināju to labot ar exposure compensation, bet tādā gadījumā sajutu, ka krāsu gamma mazliet mainās.

5) Ar kameru īpaši daudz filmējis neesmu, bet arī jau ir daži mīnusi. Pirmais, kas, manuprāt, ir lielākais. Gan automātiskajā, gan manuālajā fokusēšanās režīmā, motora rūkoņa diezgan būtiski ir dzirdama uzfilmētajā materiālā. Otrais, automātiskais fokuss ir visai pavājš, īpaši, ja gaismas apstākļi nav pilnībā ideāli.

 6) Joprojām neatstāj sajūta, ka kamera ir trausla. Varbūt tādēļ, ka neesmu pieradis pie korpusa, tomēr paņemot rokā Canon 400D bija sajūta, ka ar viņu var ķiegeļus skaldīt. :) Ok, Nikon d5100 ir mazliet vieglāka kamera, bet starpība šķiet ir kādi nieka 100g.

Vai joprojām esmu apmierināts ar pirkumu? Jā, noteikti. Iegādājoties, apzinājos, ka būs trūkumi. Pagaidām trūkumi nav pārsvarā pār priekšrocībām. Redzēs, ko teikšu pēc atvaļinājuma. Joprojām bažījos par to, vai vērts braukt atvaļinājumā ar vienu fiksēto 35mm stiklu, bet vairāk kā vienu stiklu neļauj izvērsties bagāžas nosacījumi. :)

P.s. Ja kādam gadījumā vajag Nikon kit lēcu 18-55mm VR, dodiet ziņu. Pārdošu lēti. :)

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā

Kazeņu ievārījums - ziemas kārums