Pāriet uz galveno saturu

Miesnieks.com jubileja - 10000 lasījumu!

Kad izveidoju šo blogu man bija kluss mērķis - gada laikā savākt 10 tūkst. lasījumus. Uz to mirkli tas man likās ļoti ambiciozs mērķis, un domāju, ka diez vai man izdosies to sasniegt. Tomēr redz - 1.septembris ir tā diena, kad mērķis sasniegts - 10057 lapu skatījumu. Mērķi izdevās sasniegt gandrīz 2x ātrāk nekā plānoju - kopš 10.februāra, kad sāku veidot šo blogu, ir pagājuši vien nepilni 7 mēneši. Paldies Jums par lasīšanu, komentēšanu un tām vēstulēm, ko esat man sūtījuši! Vispār, iedrošinu arī jūs, manus lasītājus, rakstīt blogus par sev svarīgām tēmām. Cilvēku atsaucība ir liela, un ļauj paplašināt redzesloku. Par vairākām tēmām cilvēki ar mani sazinājās, komentēja, papildināja, laboja, kritizēja, bet...tas tikai padarīja mani priecīgu, jo uzzināju vairāk viedokļu, vairāk jaunas informācijas, par kuru ikdienā neuzzinu. 
Populārākie (lasītākie) raksti ir bijuši:
Interesanti ir tas, ka, ja iepriekš 99% no maniem lasītājiem uz šo blogu nokļuva ar saišu palīdzību, kuras izvietoju fb, twitter, tad tagad šis cipars ir nokrities līdz aptuveni 90%. Pārējie nokļūst šajā blogā caur meklētājprogrammām vai speciāli sekojot šim blogam. Interesanti ir pavērot arī to, ar kādiem vārdiem meklētājos atrod šo blogu. Pārsvarā visi meklētāji pie manis nokļūst ar šādu vārdu/frāžu iekļaušanu meklētājā:
  • Vāveres :) (raksts par ceļojumu uz Vašingtonu);
  • Sicīlija, Bukareste, Rumānija, Transilvānija, Azoru salas - ceļojumu apraksti;
  • Kur aizņemties naudu? Ātrais kredīts, aizņēmums, aizdevums, ātra nauda, atmaksāt kredītu, ko darīt, ja nevaru atmaksāt kredītu, sms kredīts, lombards. Par šo kategoriju esmu nedaudz pārsteigts, bet šī laikam vispār ir populārākā pēc kā atrod manu blogu. Nesaprotu, vai tā ir kāda tehniska nianse vai tiešām šī sērga ir tik liela, ka pat neņemot vērā, to, ka par šo tēmu īsti neesmu rakstījis, tā joprojām ir viena no populārākajām?
  • Viss kas saistīts ar kazenēm :)
  • Un tad ir grupa ar tiem vārdiem, kur cilvēki vnk mēģina atcerēties kā atrast šo blogu: Igora blogs; kasjanova blogs, miesnieka blogs utt.
Prasīsiet cik esmu nopelnījis ar adSense palīdzību? 4.34 eiro... :D Šādā tempā datora amortizāciju nenosegšu :D Vien pēc kāda laika varēšu vīna pudeli nopirkt. Acīmredzot tās reklāmas, ko adSense izvieto šajā blogā Jūs neuzrunā. :D Ok, bet uz to neispringstu - naudas pelnīšana nav bloga mērķis. Kā esat pamanījuši, vairākas reizes esmu mainījis blogas formātus, izkārtojumus, utt. Tas nav aiz garlaicīgas dzīves. Cilvēki sūdzējās, ka lapa kļūst pārāk lēna, vai pilnvērtīgi nedarbojas atsevišķās operētājsistēmās. Šķiet šobrīd aktuālā versija ir visoptimālākā, ko esmu atradis, lai arī joprojām ir atsevišķas problēmas google chrome un firefox lietotājiem.  

Sorry, ka joprojām rakstu ļoti neregulāri. Tas galvenokārt saistīts ar manu profesionālo rakstīšanas vietni - http://www.makroekonomika.lv/igors-kasjanovs. Pēdējā laikā esmu diezgan daudz rakstījis tur, līdz ar to šim blogam vienkārši fiziski neatliek laika un iedvesmas. 

Kādi ir nākamie mērķi? Pagaidām tādu nav. Skaidrs, ka mana darba dēļ, ir ierobežots tēmu loks, par kurām varu izpausties. Varētu vairāk rakstīt par politiskajiem notikumiem, aprakstīt budžeta pieņemšanas procesa jokus un dīvainības. Runāt par uzturēšanās atļaujām, dažādiem citiem jautājumiem, bet diemžēl to īsti nevaru. Un tas pat nav īsti tādeļ, ka darbs aizliegtu, bet gan mūsu masu mediju nekaunības dēļ. Vairākas reizes pēdējos mēnešu laikā mans viedoklis no šī bloga, man nebrīdinoti, ir paķerts un publicēts avīzēs un ziņu portālos. Turklāt ne visos gadījumos tas ir pareizi interpretēts. Piemēram, nesen Delfi izgrieza daļu no mana nevelīgās pārtikas nodokļa raksta un pielika pie pārtika asociācijas komentāra. Otrā daļa raksta, kas netika paņemta tik labvēlīga LPUF nemaz nebija... :) Turklāt, tas, kas mani visvairāk tracina ir, ka masu mediji raksta, "Latvijas Bankas ekonomists Igors Kasjanovs min/raksta/teic"... nav nekādas atrunas uz to, ka tas ir mans personīgais viedoklis vai, ka tas minēts blogā. Šī iemesla dēļ, tās tēmas, kas varētu nelabvēlīgi skart manas un mana darba devēja attiecības, esmu spiests izlaist. Tā ir atbilde uz jautājumu tiem cilvēkiem, kas jautā: "kāpēc tu neuzraksti par šo, vai par šo". Tāpat joprojām ir bijuši daži piedāvajumi pēc pasūtījuma rakstiem no atsevišķā organizācijām, lai lobētu šādu vai tādu ideju. Atkārtojos, blogā rakstu tikai savu personīgo viedokli, un tā, tas arī paliks.

Ah, jā - vēl ir bijuši jautājumi - kāpēc Miesnieks.com? Tas, lai kādu laiku paliek noslēpums, ir taču vajadzīgs arī kāds noslēpums. :) Un sorry, par pareizrakstību, valodas stilu utt. - pārsvarā rakstu darba dienu vakaros, relaksējoties pēc intensīvas darba dienas, kad nav vēlme iespringt uz detaļām.

Paldies lasītājiem! 
Igors

Komentāri

  1. Uzmanību !!

    Tas ir Aso ietaupījums un aizdevumu kreditēšanas uzņēmums. ja jums ir nepieciešams kredīts, lai personīgo biznesu, vai jums ir nepieciešams kredīts, lai nodzēstu visu savu rēķinu, lūdzu sazinieties ar mūsu mūsu šeit e-pastu:finance_institute2015@outlook.com lai iegūtu vairāk informācijas. Jūsu informācijai, mūsu uzņēmums izsniedz aizdevumu 5% procentu likmi, ja Jums ir interese laipni nokļūt atpakaļ pie mums nekavējoties, lai saņemtu darīts ar savu kredīta pārvedums apstiprinājuma dokuments ok.

    Sazināties e-pasts: (finance_institute2015@outlook.com)

    Nevilcinieties piemērot.

    AIZDEVUMA AIZDEVUMU PLC

    AtbildētDzēst
  2. Sveiki,
    Vai jums ir nepieciešams kredīts starp privātpersonām, lai tiktu galā ar finanšu grūtībām un beidzot lauzt strupceļu, ko izraisa bankas, ko noraidīšanu to pieprasījuma kredītu reģistriem? Mēs sniegt patiesu aizdevumu, sākot no 1000 līdz 100 miljoniem dolāru, bez bankas garantijas un pieejamu procentu likmi 2%. Es varu palīdzēt padarīt īpašu aizdevumu vēlaties. Sazinieties ar mani, ja jūs interesē. E-pasts: (hernandezprivatefinacecompany@gmail.com)

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru

Šī emuāra populārākās ziņas

Komo ezers un Lugano

Jau izsenis esmu gribējis aizbraukt uz Komo ezera apkārtni. Tomēr katru gadu, pienākot atvaļinājuma ceļojuma izvēlei, izvēlējāmies ko citu. Jo no vienas puses Komo ezera apkārtne ir debešķīgi skaista, bet ir arī savi mīnusi – daudz tūristu un ceļot pa apkārti ir arī padārgi, jo apgabals mudž no slavenajiem&bagātajiem. Tomēr šogad, plānojot atvaļinājumus, saskārāmies ar laika ierobežojumiem, tādēļ izvēlējāmies beidzot veikt jau sen izstrādātu maršrutu (šķiet, ka 2-3 gadus atpakaļ diezgan detalizēti jau biju uztaisījis šo maršrutu). Viena no skaistajām mājām Komo ezera krastā Izlidošanas dienā jutos mazliet dīvaini. Vēl iepriekšējās dienas rītā modos Parīzē, tagad mājās, bet jau bija jādodas tālāk. Faktiski mājās tik vien kā paspēju kā nomainīt "komandējuma komplektu" uz "atvaļinājuma komplektu" un aiziet. Tomēr jāatzīst, ka vēl pirmās dienas Itālijā jutos ne savā ādā – tā kā vēl domās Parīzē, tā kā mājās, bet nē – jau Itālijā. :) Villa Balbinel

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā

Šoreiz nedaudz par mūsu ceļojumu uz Sicīliju. Atšķirībā no iepriekšējām reizēm man ir slinkums daudz rakstīt, tāpēc centīšos īsi, uzsvarus liekot uz padomiem un piedzīvojumiem. Kāpēc Sicīlija? Sicīlija ir fantastiska vieta tās vēstures dēļ. Ja mēs runājam, ka Latvijai ir gājušas pāri visas tautas pēc kārtas, tad ir vērts ieskatīties kam tik nav piederējusi Sicīlija. Un tieši tas raisa interesi – Sicīlija ir 2.5 reizes mazāka par LV, bet tik dažāda. Atsevišķos Sicīlijas reģionos ir jūtams Grieķu, Romiešu, Bizantijas, Normāņu un Arābu pieskaņa. Tik dažāda arhitektūra, tik dažāda virtuve, cilvēki un ikdiena. Un to visu var apskatīt salīdzinoši īsā laika periodā. Tieši tāpēc izvēlējāmies Sicīliju – emocijām un jauniem iespaidiem pilns ceļojums tikai 2 nedēļās. Uzreiz varu teikt, ka nav iespējams 2 nedēļās apskatīt visu Sicīliju – intuitīvi šķiet, ka pietrūka kādas 10 dienas, bet tas labi – tātad būs kādreiz iemesls atgriezties. Neapskatījām Sicīlijas dienvidaustrumu daļu ar kalnu pilsētām

Bronza Tamperē

 Nav jau daudz ko rakstīt, paši visu redzējāt. Mums bija tā priekšrocība būt Tamperē, arēnā. Laikam ir bijis vērts dzīvot Somijā pēdējos sešus gadus, kaut vai, lai piedzīvotu 28.maija vakaru Tamperē. Hokeja spēle paliks vēstures grāmatām, bet man atmiņās paliks notiekošais pašā arēnā un ne-latviešu reakcijas uz notiekošo. Mums, LV hokeja faniem, šāda atmosfēra gadu gaitā ir kļuvusi par normu, bet šo fenomenu nepiedzīvojošajiem – maigi izsakoties -  pārsteigums. Ienākot arēnā, trokšņa un emociju vilnis ir tik spēcīgs, ka "gāž no kātiem". Grūti teikt, cik tieši LV fanu vakar bija arēnā. Kopumā spēli apmeklēja 11 tūkstoši skatītāju. Formāli, no Latvijas, šķiet bija kādi 5-8 tūkstoši (redzēju arī daudz vietējo latviešu). Cik cilvēku fanoja par Latviju? 10,9 tūkstoši. Ja ne vairāk. :D Par Latvijas vārtu guvumiem priecājās Kanādieši, Somi, Vācieši un pat tie daži retie Zviedri (kas vēl joprojām dusmojās uz Latviju, jo sarkanbaltsarkano vietā gaidīja atpakaļ Tamperē savu komandu

Vēlais pavasaris

Klāt jau aprīlis, bet Helsinkos joprojām gana ziemīgi skati. Nedēļu atpakaļ bijām "izbēguši" uz nedēļas nogali Vīnē (kur bija lieliski +20C), pēc kuras, pilnīgi neticās, ka, paraugoties ārā pa logu, joprojām sniega čupas un aizsalis kanāls, pa kuru pat cilvēki mēģina šļūkāt. Šis ir bijis daudzejādā ziņā dīvains pavasaris ar daudz notikumiem gan globāli, gan arī mūsu pašu ikdienā. Vēl nepaspējuši īsti atgūties no Covid mocībām, jau piedzīvojam kara šausmas tepat tuvumā.  Man pašam interesanti vērot to, cik ļoti dažādi kara šausmas "virpuļo" abās informatīvajās telpās - Latvijā un Somijā. Lai arī abās valstīs Krievijas kā agresora risks ir sen zināms un prognozēts, pastāv atšķirības kaut vai tādēļ, ka Somija nav NATO locekle. Tad nu jauājumi nav tik daudz par to, kurš nāks palīgā, cik par to - kā sevi aizsargāt. Protams, karš uzjundījis arī diskusiju par NATO. Un lai arī atbalsts Somijai NATO ir audzis, sabiedrībā tāpat virmo gana asas diskusijas . Tas, kas mani neda

Negaidītais Turkmēņu plovs Dubajā

Decembra otrajā pusē beidzot izrāvāmies no sava darbs-mājas-bērna slimošana trijstūra. Šoreiz izbēgām uz Dubaju, Apvienotajos Arābu Emirātos. Pēc ilgākiem laikiem izbēgām no Eiropas. Teikšu godīgi, Dubaja nekad ne tuvu nav bijusi mans sapņu galamērķis. Pilsēta, kas izaugusi mazliet nekurienes vidū, tuksnešu ieskauta, mani neuzrunāja. Tajā pašā laikā, šoreiz izvēli noteica faktoru kombinācija - “logs” Covid ierobežojumos (knapi, knapi paspējām), nu jau gandrīz trīsgadnieces faktors un attiecīgi vēlme pēc ērta transporta, kā arī vēlme pēc silta klimata pēc n-to rudens vīrusu pārslimošanas. Šādām prasībām no Helsinkiem nemaz tik daudz opciju nav - Kanāriju salas/Malaga (bet laikapstākļi var būt visādi decembrī), Taizeme - bet patāls lidojums, ja ir tik nedēļa laika, tad īsti neatmaksājas), kā arī Dubaja. Izvēle krita par labu Dubajai, jo 6-7h tiešais lidojums ar Finnair, ap 25-28C gaisa temperatūra un ap 23-24C ūdens temperatūra. Lidojām ar Finnair, par biļešu cenām nemācēšu teikt, iz