Pārbaudītas vērtības vai tomēr jauni piedzīvojumi?

Katru reizi plānojot, kur doties, nākamajā ceļojumā saskaramies ar vienu un to pašu jautājumu: doties un jaunu un neiepazītu vietu vai tomēr atgriezties kādā no tām vietām, kur iepriekš ir būts? 

No vienas puses, atgriežoties vietā, kur ir būts ir savi plusi. Piemēram, nav jālauza galva par labākajiem veidiem kā tur nokļūt, plānošanu, kur labāk apmesties un ko ēst. No otras puses, var būt vilšanās sajūta, ja vairs nav tik labi, kā bija pirmajā apmeklējuma reizē. Varētu teikt, ka tā mums gadījās, otro reizi apmeklējot Porto. Nekas slikts īsti nenotika, bet tomēr... pēc pirmā mūsu ceļojuma par Porto sajūsminājāmies, pēc otrā - atceramies tikai pozitīvo. :) Dodoties uz jaunu vietu, var iepazīt daudz kā jauna, bet var arī vilties. Tad nu šobrīd domājam, ko darīt ar rudens atvaļinājumu (pavasara sezonu šogad diemžēl izlaižām - abiem darbi, kuru dēļ īsti nespējām "sabīdīt kalendāri"). Varianti ir vairāki, bet joprojām netiekam prom no 2013.gadā piedzīvotā...
Horta, Faial, Azoru salas

2013.gadā mēs ar Polundru izteikti bijām vulkanoloģijas pētnieki - Azoru salas un Islande viena gada laikā būtiski papildināja mūsu zināšanas par dzīvi uz salām Atlantijas okeāna vidū. Uzzinājām daudz jauna par zemestrīcēm, vulkānu izvirdumiem un satikām cilvēkus, kas to visu piedzīvoja un uztver kā ikdienas piedevu. :) Islandi visticamāk tuvākajā laikā neapmeklēsim - skaisti, bet nežēlīgi dārgi. Bet nenoliegšu, ka Azoru salas ļoti "velk" atpakaļ. Mēs faktiski bijām vien 2.5 salās no 9, un tik nežēlīgi gribas redzēt vēl un vēl. Katra sala tik ļoti atšķiras no citām, ka no vienas puses tu brauc turpat, bet tajā pašā laikā - pilnīgi citur. :) Un mums palika nepadarīt darba sajūta - Piku kalns mūs gaida, Sete Cidades apskate u.c. jaukumi, ko neizbaudījām. Bet... kā tad lai uzzin, vai kaut kur pasaulē nav vēl brīnišķīgāka vieta, ja ne pašiem pārbaudot? :)

Pieņemam ieteikumus. :) Kritēriji: vieta, kur skaista daba, maz tūristu, augusta beigās/septembra sākumā nav lietus sezona.


Šī emuāra populārākās ziņas

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā

Kazeņu ievārījums - ziemas kārums