Paldies par atbalstu - 59 mēneši un dators būs rokā. :)

Kopš uzsāku rakstīt šo blogu esmu savācis gandrīz 4000 lasījumus. Nebiju gaidījis, ka lasītāji tik regulāri lasīs un komentēs manus rakstus. Paldies Jums! :)

Nedaudz par statistiku
Kā esat pamanījuši, kopš nesena laiku manu blogu ir papildinājušas atsevišķas reklāmas. To nodrošina Google reklāmu izvietošanas serviss Adsense, kas par katru lasītāja klikšķi uz manā blogā izvietotajām reklāmām iekasē no reklāmdevējiem noteiktu eiro centu daudzumu, no kura neliela daļa tiek arī man. Nu lūk, mēneša laikā, kopš esmu ieviesis reklāmas savā blogā, esmu nopelnījis... 5.12 eiro. Nav daudz, nav arī maz, ja ņem vērā, ka nerakstu blogu, lai nopelnītu naudu. :) No otras puses - 59 mēnešu laikā savācas nedaudz virs 300, kas mana šā brīža datora jauniegādes vērtība. Var teikt, ka mans blogs man daļēji nosedz esošā datora amortizāciju. :) Nu ok, ne pilnībā - diez vai es 6 gadus izvilkšu ar šo Toshibu.

Spriežot pēc blogger sniegtās informācijas - galvenokārt mani lasītāji nāk no LV (baigais brīnums, ne? :) ). Tad seko ASV, Krievija, Vācija, Spānija, Beļģija, Igaunija u.c. Lielākajai daļai bloga lasītājiem ir google chrome (29%) interneta pārlūkprogramma, tad seko Firefox (25%) un IE (22%). Aptuveni katrs piektais manu blogu lasa caur planšeti vai mobilo telefonu - sorry, par Jums - nedatoru lasītāji, īsti nebiju padomājis. Nebiju domājis, ka šī bloga popularitāte būs tik liela. Apsolos tuvākajā laikā padomāt, kā mans blogs izskatās arī ne-datoru vidē.

Populārāko rakstu top3:

Interesanti, ka rakstu popularitātei ieguldītās pūles tā tapšanā nebūt nav galvenais faktors. Daudz svarīgāk ir tas, kurā nedēļas dienā, diennakts stundā es ielieku linku uz to soc. tīklos, kurš un kad to retwīto/sharo. 

Divu mēnešu laikā ir bijuši divi piedāvājumi rakstīt rakstus, kurā aizstāvētu kādu viedokli, pasniegtu kā savējo. Uzreiz varu pateikt, to nedaru un nedarīšu. Šis ir tikai mans blogs, kurā paužu tikai savas pārdomas. Tāpat arī pateicoties blogam esmu saņēmis divus darba piedāvājumus - tāpēc, ja nu kādam vajag darbu - droši rakstiet blogus. :)

Absolūti lielākā daļa lasītāju par manu blogu uzzina no twitter, daži arī no fb. No tiem, kas uz šo blogu ir iznākuši no meklētāja google interesantākie meklētie vārdi ir bijuši "vaveres partika". Es vot nevaru saprast - ir domātas "vāveres pārtika" vai "vāveres pārtikā"? :D Tāpat ir meklējuši ceļojuma aprakstus par Sicīliju, Budapeštu, Rumāniju u.c. 

Turpmākie plāni? 
  • Noteikti kaut kad jūnijā vai jūlija sākumā būs apjomīgs nākamā ceļojuma apraksts - par Azoru salām. Par to jau rakstīju pēdējos divos rakstos ceļojumu sadaļā. 
  • Vēlos izveidot nelielu fotogaleriju, kur liktu savas labākās/interesantākās fotogrāfijas.
  • Iespējams, piesaistīšu blogam kādu papildus rakstītāju.
  • Manas HTML zināšanas vēl ir ierobežotas, bet pēc kāda laiciņa pārcelšu šo pasākumu ārpus blogger.
  • Centīšos piestrādāt pie regularitātes - tas gan atkarīgs no rakstīšanas apjomiem manā pamatdarbā. Pie reizes varat apskatīt šodien veikumu un izglītoties par šā brīža ekonomisko attīstību, jo cik tad to Strautiņu vien var lasīt? :) http://www.makroekonomika.lv/problemas-rupnieciba-nav-ietekmejusas-ikp-izaugsmi-sa-gada-pirmaja-ceturksni
Ja kas - esmu gatavs kritikai, ieteikumiem. :)

Veiksmīgu nedēļas nogali vēlot,
I.K.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Bronza Tamperē

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā