Ceļojums uz Itālijas Ziemeļrietumiem

Nesen ar Polundru atgriezāmies no apceļojuma pa Ziemeļrietumu Itāliju. Pavadījām tur 12 dienas, un kā vienmēr uz vietas nesēdējām. Sākām ar dažām dienām pie Komo ezera (par bāzi izvēlējāmies Komo pilsētu), izmetām nelielu loku pa Šveici, tad devāmies tālāk uz dienvidiem - Boloņu un tūristu pilno, bet neapšaubāmi fascinējoši skaisto Florenci. Tad piestājām uz pāris Gelati pie Pizas torņa, un pavadījām vairākas dienas Ligūrijas jūras piekrastē. Par bāzi tur izvēlējāmies pilsētu La Spezia, no kurienes ērti apskatīt Cinque Terre ciematiņus. Savukārt atpakaļceļā piestājām uz pāris dienām Milānā.
Uzreiz jāteic, šoreiz, cerībā uz labu vīnu degustāciju, auto neīrējām, – izmantojām tikai vietējo sabiedrisko transportu. :) Un faktiski tas bija faktors, kas ceļojumam šoreiz piedeva papildus jautrību. Tie, kas lasīja manus blogus par Parīzi, atceras, kā neveicās ar transportu man tur. Kamēr biju Parīzē, arī Polundrs ceļoja - uz Frankfurti. Un arī viņai ar transportu viss negāja gludi. :D Tāpēc nav liels pārsteigums, ka jau nākamajā dienā pēc atgriešanās no Parīzes (un sēdēšānas lidmašīnā, ka kavējas), jau atkal sēdēju lidmašīnā uz Milānu...un jau atkal lidmašīna kavējās. Arī vilciens uz Komo no Milānas kavējās par 10 minūtēm...no sākuma. Tad par 20, tad par 30...40, 50, 60, 75 minūtēm. :) Tas tikai ilustrācijai kāds bija mūsu ceļojuma sākuma fons :) Jau ceļojuma pirmajā dienā, domājām, ka "transporta Dievs" nezin kādēļ par kaut ko uz mums ir apvainojies... Bet mums priekšā bija ceļojums, kurā, kā tagad saskaitījām, mums bija 17 braucieni ar vilcienu, 3 kuģu braucieni, 7 autobusu braucieni, metro, funikulieri utt. :) Kā teiktu briti: You probably know where this is going... :)
Nevarētu teikt, ka šim ceļojumam kā īpaši gatavojāmies. Sicīlijā bijām bijuši, itāļu valodu kopš tā laika nedaudz uzlabojām. Turklāt pa lielam, ceļošana Eiropā jau ir tik pierasta lieta, ka īpaši nav jāgatavojas - tik vien, cik jāizdomā aptuvenais maršruts. Vienīgās bažas sagādāja laikapstākļi - cerējām, ka nebūs vairāk par +30°C, bet prognozes savukārt norādīja uz lietainu ceļojuma sākumu (prieks gan, ka prognozes pavisam nepildījās - lietu gandrīz nedabūjām, un arī karstums bija paciešams). Aviobiļetes pirkām pāris mēnešus pirms ceļojuma, lidojām ar AirBaltic uz Malpensa lidostu. Savukārt vilciena biļetes pirkām dažādos laikos - pēdējās pat izlidošanas dienā (www.trenitalia.com - ātri un nesāpīgi). Viesnīcas – visas caur booking.com. Tā kā nevienā vietā ilgāk par 3 dienām neuzkavējāmies, tad airbnb.com lai paliek mūsu nākamajam ceļojumam (uz kuru starp citu biļetes jau iegādātas, bet par to citreiz).
Ceļojuma mērķis un ekspektācijas? Ēdiens, vīns, Itālijas sajūtas, un kas svarīgākais – atslēgšanās no darba. Maršruts šķiet pietiekami klasisks, lai ekspektācijas nebūtu pārāk augstas, aptuveni zinājām, ko sagaidīt. Cerējām, ka Florence mūs nenogalinās ar saviem tūristu miljoniem, ka Komo reģiona cenas neizvilks pēdējo eiro no kabatas un, ka Cinque Terre nav vien komercializēts pasākums amerikāņiem. :)
Par to kā mums gāja - nākamajos bloga ierakstos. Šoreiz ceļojuma aprakstu publicēšu pa daļām - vasarā nav vēlmes rakstīt vienu, lielu blāķi.


Komo ezers un Lugano (2014)
Boloņa – ceļojuma pārsteigums (2014)
Florence - nedaudz arhitektūras, mākslas un kultūras (2014)
La Spezia un Cinque terre – Ligūrijas pērles (2014)

Šī emuāra populārākās ziņas

Bronza Tamperē

Komo ezers un Lugano

Vīns, saule, kristālzils ūdens - 14 dienas Sicīlijā